CAMPANIA DE ATRAGERE FONDURI PRIN DIRECŢIONAREA DESTINAȚIA SUMEI REPREZENTÂND PÂNĂ LA 3,5% DIN IMPOZITUL ANUAL DATORAT PENTRU ANUL 2022

Suma reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat NU înseamnă costuri suplimentare pentru contribuabil, ci o parte din ceea ce oricum statul încasează anual. Altfel spus, în loc să ia 100%, statul primeşte de la dvs. doar 96,5%, iar restul de 3,5% îl direcţionează acolo unde îi spuneţi dvs, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii.
Direcţionarea a 3,5% nu reprezintă o metodă legală de fraudă fiscală! Nu aveţi dreptul să cereţi nici un fel de beneficii financiare sau de altă natură organizaţiei în favoarea căreia aţi ales să direcţionați cei 3,5% din impozitul pe venit.

Alegeți cum să fie folosită suma reprezentând până la 3,5 % din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit!

Puteţi decide în mod direct ce se întămplă cu impozitele plătite de dvs. direcţionând până la 3,5% către una sau mai multe organizaţii neguvernamentale sau burse private. Distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat poate fi solicitată prin cerere pentru aceiași beneficiari pentru o perioadă de cel mult 2 ani și va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective.


Această opțiune nu vă costă nimic. Astfel vă puteţi implica fără nici un fel de costuri suplimentare, în sustinerea unor cauze sociale importante.
Aveţi de completat şi depus acest formular la ANAF până la data de 25 mai 2023. Dacă nu folosiţi această opţiune, suma respectivă rămâne să fie încasată şi gestionată de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.